Zależy jakie. LD ruskie są mocniejsze niż polskie. Fakt są niektóre smakują jak siano np. klasyczna marka Classiców, ale no bez przesady... nie można oceniać całości po jednej paczce. Z resztą polskie też te najtańsze smakują jak siano.
_________________ .and their eulogies sang me to sleep
Ja tam Classiki sobie bardzo ceniłam. Szlachetna marka, smak sam w sobie.
_________________ Nature and Nature's laws
lay hid in night:
God said, Let Newton be!
and all was light.
"- I wtedy... wtedy zrobię mu z dupy jesień średniowiecza.
Mieli pilniejsze sprawy, ale pan Szpila był zaintrygowany.
- A jak dokładnie? - zapytał.
- Myślałem najpierw o gaiku... - Pan Tulipan się zadumał. - Potem pokaz tańców ludowych, uprawa ziemi aż do pojawienia się trójpolówki, kilka faz zarazy, a później, jeśli ...ona ręka nie będzie nazbyt zmęczona, wynalazek końskiego chomąta.
- Brzmi nieźle - uznał pan Szpila. (...)"
Swoją drogą, zaczęłaś palić mając 13 lat? Po co? Dla szpanu? To nie są zabawki dla dzieci.
lay hid in night:
God said, Let Newton be!
and all was light.
- Myślałem najpierw o gaiku... - Pan Tulipan się zadumał. - Potem pokaz tańców ludowych, uprawa ziemi aż do pojawienia się trójpolówki, kilka faz zarazy, a później, jeśli ...ona ręka nie będzie nazbyt zmęczona, wynalazek końskiego chomąta.
Avi, 13 latkowie też mają problemy poza tym jeśli dziecku powiesz żeby czegoś nie robiło to ono i tak to zrobi. 13 lat szpan w podstawówce ;d albo w gimnazjum ;p
_________________ "Proszę, podaruj mi uśmiech i miłość
A uczucie oddam ze zdwojoną siłą
Nie jest moją winą, że zapominasz o mnie
Że jestem tylko dzieckiem, samemu nie dorosnę "
Jonga, yy niop tak ażeby wzmocnić swoją wiarę w siebie i w swoje możliwości. jeśli udało mi się niepostrzeżenie wypalić papierosa to uda mi się nauczyć na dyktando
Jonga, yy niop tak ażeby wzmocnić swoją wiarę w siebie i w swoje możliwości. jeśli udało mi się niepostrzeżenie wypalić papierosa to uda mi się nauczyć na dyktando
Problemy 13 latków opierają się o ów dyktando. Więc praktycznie rzecz biorąc nie mają problemów, a twoje wyjaśnienie jest głupie.
Jonga, papierosy są od ludzi i dla ludzi , są fajne i ogólnie zajebiste. Dawien dawno ludzie zakładali rodziny w wieku 14/15lat więc czemu teraz nie można sobie zakurzyć. Jeśli dzieciak chce palić to niech pali jego życie on o sobie decyduje. Głupie jest ale za to przejrzyste i zrozumiałe.
Avi, 13 latkowie też mają problemy poza tym jeśli dziecku powiesz żeby czegoś nie robiło to ono i tak to zrobi. 13 lat szpan w podstawówce ;d albo w gimnazjum ;p
Chyba nigdy w dupę nie dostałeś, skoro tak piszesz.
Ale mi obojętne kiedy zaczynają palic.
_________________ Aj Waj, Aj Waj.
Polska nie wasz kraj.
mogę się przyznać z czystym sumieniem że w życiu nie spaliłem całej fajki no chyba że jak do blanta mieszać.Mam znajomego który pali od 8 roku życia.. od kogo się nauczył? od kolegów z bloków...i jak tu dawać przykład
Jeśli dzieciak chce palić to niech pali jego życie on o sobie decyduje.
Chciałam napisać długi post o tym, jak bardzo nie masz racji, ale powstrzymam się. Jesteś debilem.
Dziecko pali, jak ma kłopoty? ohohoh ''ojciec mnie tłucze, zapalę sobie'' -,-
_________________ Knock, knock, knockin' on heaven's door...
Chciałam napisać długi post o tym, jak bardzo nie masz racji, ale powstrzymam się. Jesteś debilem.
Dziecko pali, jak ma kłopoty? ohohoh ''ojciec mnie tłucze, zapalę sobie'' -,-
Wow, zgadzam się z tobą.
xPabx94x napisał/a:
Jonga, papierosy są od ludzi i dla ludzi
Dla ludzi, nie dla dzieci. Skoro prawo czegoś zabrania, to najwyraźniej nie wolno.
xPabx94x napisał/a:
Avi, 13 latkowie też mają problemy
Tia. Pała z matmy?
xPabx94x napisał/a:
poza tym jeśli dziecku powiesz żeby czegoś nie robiło to ono i tak to zrobi.
Nie ucinaj sobie penisa. Nie rób tego! Nie wolno ci tego zrobić, nawet się nie waż!
(ciekawe, czy poskutkuje)
lay hid in night:
God said, Let Newton be!
and all was light.
Dla ludzi, nie dla dzieci. Skoro prawo czegoś zabrania, to najwyraźniej nie wolno.
Dziecko też jest człowiekiem, a jeśli prawo czegokolwiek zabrania, nie należy tego traktować jako wyroczni. I żeby była jasność, nie mam tutaj na myśli papierosów, to raczej ogólne stwierdzenie.
a jeśli prawo czegokolwiek zabrania, nie należy tego traktować jako wyroczni.
Należy. Prawo nie jest idealne, nie zmienia to faktu, że jakie by nie było, trzeba go przestrzegać, w przeciwnym wypadku czeka nas chaos i banda samozwańczych Sędziów Dreddów.
lay hid in night:
God said, Let Newton be!
and all was light.
Nie nawołuję do łamania prawa za każdym razem, kiedy jest niezgodne z naszym światopoglądem, przypominam tylko że masa przepisów może być błędna albo po prostu idiotyczna. I nie należy się z tym godzić tylko dlatego, że ktośtam mający inicjatywę legislacyjną i większość w Sejmie i Senacie tak postanowił.
przypominam tylko że masa przepisów może być błędna albo po prostu idiotyczna.
z tym się zgadzam, nie zmienia to faktu, ze mam zdecydowanie pozytywistyczne podejscie do prawa jako takiego i w zwiazku z tym jestem za jego bezwględnym przestrzeganiem, jeśli tylko obowiązuje.
Co nie zmienia faktu, że jeśli tylko bedę miała możliwość, chętnie przyczynię się do zmiany głupich przepisów, chocby podpisem pod petycją.
lay hid in night:
God said, Let Newton be!
and all was light.
Moim zdaniem podpisywanie się pod petycjami gówno daje, poza tym trzeba naprawdę cudu, żeby zebrało się i podpisało (a więc było zgodne) 100 tysięcy Polaków w jakiejś sprawie, bo tyle jest chyba wymagane żeby przedstawić obywatelski projekt ustawy.
Tyle. A ja wierzę, ze to możliwe, zresztą były juz takie przypadki. Jesli moge cos zrobić, to to robię, proste.
[ Dodano: 2010-03-11, 00:15 ]
Ale się zagalopowaliśmy z offtopem, jest już temat o prawie
lay hid in night:
God said, Let Newton be!
and all was light.
Nie ucinaj sobie penisa. Nie rób tego! Nie wolno ci tego zrobić, nawet się nie waż!
hihi spróbuj tak jakiegoś dzieciaka namówić to zobaczymy
Avi napisał/a:
xPabx94x napisał/a:
Avi, 13 latkowie też mają problemy
Tia. Pała z matmy?
nie. np kłótnie w domu, hyy prześladowania przez starszych.
a dla mnie obydwie jesteście pierdolonymi feministkami które należy porządnie przeruchać lub spalić na stosie pozdro
Trzynastolatkowie też mają problemy. Może z perspektywy kilku lat więcej które się ma, mogą się wydawać mało poważne, ale trzynastolatki nie znają innych. Między sukcesem i porażką, dobrem i złem, pozytywem i negatywem, wartościujesz tylko w obrębie znanej skali wartości - nie masz powodu myśleć, że istnieje coś poza. I ja mam u siebie w gimnazjum dzieciaki, które wypłakują się z powodu trójki. Kiedyś na forum był temat "bunt dzieci z dobrych domów" w którym też pytałem o to przeciw czemu buntuje się młody człowiek. Tu zjawisko myślę jest podobne. Słyszeliście wielokrotnie o "wydarzeniach które zmieniły życie". Moja teoria - zmieniły, ponieważ przewartościowują skalę wartości.
Ale z petami to nie ma nic wspólnego. Pierwszym poczęstowali mnie żołnierze na stacji kolejowej w L..., miałem wtedy kilka lat (7? 8?) i nie widziałem w tym nic nadzwyczajnego - nie wciągnęło mnie. Potem było "z kolegami", i trwało to na tyle długo, abym zauważył, że rytuał palenia mnie uspokaja. Dalsze palenie jest w oparciu o ten motyw (a palę - już gdzieś chyba pisałem - kilka fajek dziennie, "dawkę homeopatyczną" - jak to kumpel z pracy określił)
_________________ I touched the dream, I hold the dream, I have the dream
Prawda.
Wiadomo, że z perspektywy osoby dwudziestoparoletniej problemy nastolatków uchodzą za gówno i nic, ale dobrze jest czasem spróbować spojrzeć na jakąś sprawę z innego punktu widzenia, aniżeli własny.
a dla mnie obydwie jesteście pierdolonymi feministkami które należy porządnie przeruchać lub spalić na stosie pozdro
A co ty wiesz o ruchaniu...?
I poza tym - feministkami? Wypraszam sobie ; /
Odnoszę wrażenie, że nasz szczeniaczek usiłuje kąsać. Nieładnie, nieładnie, a potem znowu nasra w przedpokoju ; <
Nie lubie sprzątać szczenięcego gówna, więc ban na regulację pracy jelit.
lay hid in night:
God said, Let Newton be!
and all was light.
Na PW próbuj, ma czwórke, czyli tylko na pisanie. Odliczam minuty do tradycyjnego bluzga poprzez prywatną wiadomość, nic oryginalnego.
lay hid in night:
God said, Let Newton be!
and all was light.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum