Le Pre Ou Je Suis Mort (w wolnym tłumaczeniu "ziemia, na której umarłem") został założony w 2006 roku przez 5 ludzi (Damien - wokal, François - gitara, Jules - gitara, drugi wokal, Arnaud - bas, Rémi - perkusja). W grudniu 2007 roku nagrali Epkę zawierającą 4 piosenki. Jeżdżą w trasy po Europie.
To jedno z najlepszych z moich odkryć z tamtego roku. Dają cholerną radę. Świetne przejścia z ostrego krzyku i szybkiego, porządnego pierd*lnięcia w spokój, lamentację wręcz (może nie taką, jak mewithoutyou). Jak dla mnie jedno z fajniejszych wydawnictw spod znaku europejskiego screamo. Nie grają jakoś nad wyraz skomplikowanie, ale potrafią zarówno mocniej walnąć, jak i przyciszyć, myślę, że zwolennicy drugiej fali emo, czy chociażby słabszego screamo przechodzącego bardziej nie w sam krzyk i ostre granie, ale dłuższe, wykorzystujące fortepian i nieco "inne" kompozycje, powinni znaleźć coś dla siebie.
Epka chyba u nich na myspace, jak nie tam to na necie tego pełno lata, jakby jeszcze ktoś nie potrafił znaleźć to mogę zarzucić linkiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum